Het perfecte gordijn

voor jouw huis

CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF8651
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF3639
INBETWEEN GORDIJNEN

Een inbetween zit qua lichtdoorlatendheid tussen een overgordijn en een vitrage in. Deze luchtige gordijnen geven je interieur sfeer! Ze staan prachtig en zorgen ervoor dat niet iedereen zomaar bij je naar binnen kijkt. Daarnaast dragen ze bij aan een goede akoestiek in huis en dempen het geluid.

Wanneer buiten heerlijk de zon schijnt, willen we daar binnen van meegenieten! Met inbetween gordijnen haal je de zomer in huis. Deze trendy gordijnen brengen een luchtig en open gevoel in je interieur!

In de gang, keuken of woonkamer heb je vaak geen dikke overgordijnen nodig. Een inbetween kan hier de perfecte raamdecoratie zijn. Die laat meer licht door dan een overgordijn, maar is minder lichtdoorlatend dan vitrage.

Wanneer een gordijn het zonlicht subtiel doorlaat, krijg je een prachtige lichtinval in de kamer. Ook wanneer de gordijnen compleet gesloten zijn. Zo heb je privacy, maar komt er ook voldoende licht binnen, een perfecte balans dus!

TIP: Kies met een inbetween stof voor een wave plooi. Zo valt de stof zowel aan de boven- als onderzijde mooi in de plooi.

Bekijk projecten
De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF3311
OVERGORDIJNEN

Overgordijnen zijn gordijnen die van een dichte stof zijn gemaakt. Dit kan een geweven stof zijn of juist een zachte stof die soepel valt. Hoe soepel je overgordijn valt heeft ook te maken met de plooi die je kiest.

Er zijn verschillende plooien, zo heb je de enkele, dubbele  plooi ofwel vlinderplooi en triple plooi.
De meest populaire plooi is tegenwoordig de wave plooi. Bij een gordijn met wave plooi hangt de stof in golfvorm aan de roede of rails.

Afhankelijk van jouw woonstijl kies je voor een rijke gordijnstof met prachtige glans of juist voor een stof gemaakt van garen met een matte look.

Wat kleuren en dessins van overgordijnen betreft is er heel veel keuze. Wij bieden een brede collectie overgordijnen van hoog kwalitatieve merken, waaronder:

 • Vadain
 • Artelux
 • Eijffinger

De overgordijnen worden voor je op maat gemaakt en aan een roede of een rail opgehangen. Wij werken onder andere met roedes van Interstil, deze hebben prachtige uitstraling van basic, natuurlijk tot stoer, zo valt er altijd een perfecte combinatie met je overgordijnen te maken.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? En wil je graag weten wat de trends op dit moment zijn en welke het beste passen bij jouw interieur? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in of kom gewoon eens langs in onze winkel.

TIP: Door overgordijnen op te hangen zorg je voor een fijne akoestiek in huis!

Bekijk projecten
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_FCZ7499
VERDUISTERENDE GORDIJNEN

Als je op zoek bent naar gordijnen die je raam verduisteren en die een isolerende werking hebben, ga dan voor een verduisteringsgordijn. Verduisteringsgordijnen op maat zijn ideaal als gordijnen voor de slaapkamer.

Verduisteringsgordijnen zijn lichtdichte overgordijnen met een verduisterende voering. Wist je dat je alle gordijnen verduisterend kunt maken met een voering?
De voering creëert een lichtdichte en zon verduisterende gordijnen met de functie van binnenzonwering.

Gordijnen kun je natuurlijk uitstekend combineren met andere raambekleding. Een verduisteringsgordijn past bijvoorbeeld perfect in combinatie met trendy houten jaloezieën. Je kunt ook verduisteringsgordijnen matchen met verduisterende rolgordijnen. Overdag creëer je veel lichtinval, maar wanneer je de gordijnen dichtdoet, zal de ruimte verduisteren. Zo kun je op ieder moment van de dag heerlijk slapen en blijft de ruimte ook nog eens aangenaam van temperatuur.

Tip: Kies voor verduisterende gordijnen om je slaapkamer écht donker te maken. Ideaal als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait, en je dus overdag moet slapen. Zo maak je je kamer helemaal donker.

Bekijk projecten
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF5909
VOUWGORDIJNEN

Bij vouwgordijnen vouwt en ontvouwt de stof zich gelijkmatig als je ze optrekt. De baleinen in de stof zorgen ervoor dat het vouwgordijn zich in delen opvouwt. Een praktische oplossing voor ieder raam. Daarnaast geven vouwgordijnen je interieur een warme uitstraling.

Dit type raamdecoratie past uitstekend in een natuurlijk interieur zoals bij de Scandinavische woonstijl of basic-naturel.

Vouwgordijnen bestonden al in de tijd van de Romeinen. Door de jaren heen is het vouwgordijn veel verder ontwikkeld en kan je zelfs voor elektrische vouwgordijnen kiezen die je via een app op je mobieltje bedient.

Naast verschillende systemen voor het bedienen van deze raamdecoratie hebben vouwgordijnen nog veel meer opties te bieden:

 • Verschillende kleuren en stoffen
 • Met prints en dessins
 • Op maat
 • Transparant tot verduisterend

Stel jouw vouwgordijn samen en combineer de opties, zodat je uiteindelijk het ideale vouwgordijn passend bij jouw woonstijl hebt.
Manon helpt je graag verder bij het samenstellen van deze ideale combinatie.

Vanwege de warme uitstraling worden vouwgordijnen vaak gekozen als raamdecoratie voor woonkamers.
De stoffen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar, transparant en lichtdoorlatend tot verduisterend.

TIP: Wil je graag vouwgordijnen door je hele woning? Laat bij je slaapkamer de vouwgordijnen dan gewoon voeren, dan zijn ze meteen verduisterend en isolerend. Ook kan je van de stof van de vouwgordijnen je gordijnen laten maken, zo creëer je mooi geheel!

Bekijk projecten
Heerhugowaard – Laan van Broekhorn 75 – by Lilian 19
ROEDES EN RAILGARNITUUR

Gordijnen zijn meer dan bescherming tegen fel licht of inkijk in je woning. Met mooie overgordijnen en/of prachtig geplooide inbetweens voeg je sfeer toe aan een ruimte. Wanneer je gordijnen op maat hebt laten maken passend bij jouw persoonlijke woonstijl, dan is het net zo belangrijk dat ze zo mooi mogelijk hangen.

Er zijn verschillende opties om gordijnen op te hangen:
– gordijnrails
– een gordijnkabel of
– gordijnroedes
In ons assortiment hebben wij ook de mooie rails en roedes van Interstil. Dit Duitse bedrijf produceert al jaren prachtige design gordijnstangen uit verschillende materialen:

 • Edelstaal
 • Messing
 • Ijzer
 • Hout

Zo vind je in deze collectie voor elke woonstijl een gordijnroede die qua kleur, design en materiaal past bij je raamdecoratie en je interieur.

Gordijnroedes kan je zo ophangen dat de plooi van jouw gordijnen op maat centraal staat. Een echte eyecatcher! De roedes van Interstil kunnen op maat gemaakt worden en passen perfect bij de afmetingen van jouw ramen of deuren.

Ook de gordijnringen en trekstangen zijn bij Interstil afgestemd op het design van de gordijnroedes. Met roedes van edelstaal zet je een stoere look neer. Heb je een klassiek interieur dan zijn messing rodes de perfecte match. Voor een warme uitstraling in je keuken of woonkamer kies je houten gordijnroedes. Voor iedere stijl is er dus wel een bijpassende roede te vinden.

Naast bijpassende gordijnringen en trekstangen kan je ook kiezen uit verschillende eindknoppen. Zo combineer je de onderdelen van je roedes en creëer je jouw unieke stijl. Ook de ophangsystemen passen qua design perfect bij de uitstraling van de roedes.

Benieuwd naar alle opties?
Plan een afspraak in, dan kijken we samen naar ideale combinatie van gordijnen en roede of rails.

Bekijk projecten

Ook van jouw huis

je thuis maken?

Plan een afspraak in voor persoonlijk
advies of kom eens langs in onze winkel.