Het perfecte gordijn

voor jouw huis

CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF8651
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF3639
INBETWEEN GORDIJNEN

“Inbetween gordijnen geven de ruimte een luchtig en open gevoel.”

Een inbetween zit qua lichtdoorlatendheid tussen een overgordijn en een vitrage in. Deze luchtige gordijnen geven je interieur sfeer! Ze staan prachtig en zorgen ervoor dat niet iedereen zomaar bij je naar binnen kijkt. Daarnaast dragen ze bij aan een goede akoestiek in huis en dempen het geluid.

Wanneer buiten heerlijk de zon schijnt, willen we daar binnen van meegenieten! Met inbetween gordijnen haal je de zomer in huis. Deze trendy gordijnen brengen een luchtig en open gevoel in je interieur!

In de gang, keuken of woonkamer heb je vaak geen dikke overgordijnen nodig. Een inbetween kan hier de perfecte raamdecoratie zijn. Die laat meer licht door dan een overgordijn, maar is minder lichtdoorlatend dan vitrage.

Wanneer een gordijn het zonlicht subtiel doorlaat, krijg je een prachtige lichtinval in de kamer. Ook wanneer de gordijnen compleet gesloten zijn. Zo heb je privacy, maar komt er ook voldoende licht binnen, een perfecte balans dus!

TIP: Kies met een inbetween stof voor een wave plooi. Zo valt de stof zowel aan de boven- als onderzijde mooi in de plooi.

Bekijk projecten
De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF3311
OVERGORDIJNEN

“Overgordijnen geven je ruimte uitstraling, sfeer en zijn ook nog eens praktisch!”

Overgordijnen geven privacy, geven de ruimte uitstraling en worden in de huidige situatie ook vaak opgehangen vanwege de isolerende werking.

In onze winkel hebben we een ruim assortiment aan overgordijnen. Bij iedere woonstijl hebben wel een passend overgordijn. Van modern, klassiek, effen of juist met een patroon.

Je kunt kiezen uit verschillende stoffen zachte, soepel vallende of zware stoffen.

Er zijn ook verschillende plooien, zo heb je de enkele, dubbele plooi ofwel vlinderplooi en triple plooi.
Een absolute favoriet is tegenwoordig de wave plooi. Bij een gordijn met wave plooi hangt de stof in golfvorm aan de roede of rails.

Tegenwoordig zijn er talrijke kleuren en dessins beschikbaar, dus voor iedere smaak hangt er wel iets tussen. Wij bieden een brede collectie overgordijnen van hoog kwalitatieve merken, waaronder:

  • Vadain
  • Artelux
  • Eijffinger

De overgordijnen worden voor je op maat gemaakt en aan een rail roede of rail opgehangen. Wij werken onder andere met roedes van Interstil, deze hebben prachtige uitstraling van basic, natuurlijk tot stoer, zo valt er altijd een perfecte combinatie met je overgordijnen te maken.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? En wil je graag weten wat de trends op dit moment zijn en welke het beste passen bij jouw interieur? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in of kom gewoon eens langs in onze winkel.

TIP: Door overgordijnen op te hangen zorg je voor een fijne akoestiek in huis!

Bekijk projecten
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_FCZ7499
VERDUISTERENDE GORDIJNEN

Als je op zoek bent naar gordijnen die je raam verduisteren en die een isolerende werking hebben, ga dan voor een verduisteringsgordijn. Verduisteringsgordijnen op maat zijn ideaal als gordijnen voor de slaapkamer.

Verduisteringsgordijnen zijn lichtdichte overgordijnen met een verduisterende voering. Wist je dat je alle gordijnen verduisterend kunt maken met een voering?
De voering creëert een lichtdichte en zon verduisterende gordijnen met de functie van binnenzonwering.

Gordijnen kun je natuurlijk uitstekend combineren met andere raambekleding. Een verduisteringsgordijn past bijvoorbeeld perfect in combinatie met trendy houten jaloezieën. Je kunt ook verduisteringsgordijnen matchen met verduisterende rolgordijnen. Overdag creëer je veel lichtinval, maar wanneer je de gordijnen dichtdoet, zal de ruimte verduisteren. Zo kun je op ieder moment van de dag heerlijk slapen en blijft de ruimte ook nog eens aangenaam van temperatuur.

Tip: Kies voor verduisterende gordijnen om je slaapkamer écht donker te maken. Ideaal als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait, en je dus overdag moet slapen. Zo maak je je kamer helemaal donker.

Bekijk projecten
CMI & De Stoffeerder_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF5909
VOUWGORDIJNEN

Vouwgordijnen geven warmte, sfeer en zijn binnen alle woonstijlen eigenlijk wel goed te combineren van klassiek, landelijk tot modern.

Ook vouwgordijnen gaan met de tijd mee. Naast het bedienen met een koord of ketting, kun je nu ook kiezen voor elektrische bediening. Zo wordt spelen met lichtinval nog gemakkelijker!

Ben je opzoek naar een vouwgordijn, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben de keuze uit een ruim aanbod aan stoffen, kleuren en dessins.
Manon kijkt graag met je mee welke vouwgordijn het beste bij jouw interieur past.

TIP: Wil je graag vouwgordijnen door je hele woning? Laat bij je slaapkamer de vouwgordijnen dan gewoon voeren, dan zijn ze meteen verduisterend en isolerend. Ook kan je van de stof van de vouwgordijnen je gordijnen laten maken, zo creëer je mooi geheel!

Bekijk projecten
Heerhugowaard – Laan van Broekhorn 75 – by Lilian 19
ROEDES EN RAILGARNITUUR

“Een roede of een rail zorgt ervoor dat een gordijn kan stralen!”

Vaak wordt er gedacht: “de stof is uitgekozen, we zijn klaar!” Maar net zo belangrijk is, het gordijn moet er natuurlijk ook prachtig bijhangen. Daar komt de roede of de rail om te hoek kijken.

Passend bij de woonstijl gaan we dan samen een mooie roede of rail gaan uitzoeken.

Er zijn verschillende opties om gordijnen op te hangen:
– gordijnrails
– een gordijnkabel of
– gordijnroedes

Wij werken al jaren graag samen met het Duitse bedrijf Interstil. Zij zijn specialist in het produceren van prachtige design gordijnstangen uit verschillende materialen:

  • Edelstaal
  • Messing
  • Ijzer
  • Hout

Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren mogelijk zoals bijvoorbeeld: zwart, wit, antraciet, goud en brons.

Dan helemaal van deze tijd is de elektrische gordijnrail.
Wil je op en top luxe vanaf de bank of ben je vaak weg, maar wil je toch invloed hebben op de o.a. de temperatuur in huis, dan maakt elektrische bediening een goede uitkomst!

Benieuwd naar alle roede en rail opties?
Kom eens langs, dan kijken we samen naar de ideale combinatie van gordijnen en roede of rails.

Bekijk projecten

Ook van jouw huis

je thuis maken?

Plan een afspraak in voor persoonlijk
advies of kom eens langs in onze winkel.